In 1950 werd Sociedad Española de Automóviles de Turismo, S.A opgericht. (Automóvil de Turismo betekent personenauto.)

Op 13 november 1953 rolde de Seat 1400 van de band. Dit was de eerste SEAT, toen nog bij de Zona Franca-fabriek in Barcelona. Deze eerste 1400 haalde een topsnelheid van 120 km/h en bleef tot 1964 in productie. Er werden er in totaal 100.000 stuks van gebouwd. in 1957 kwam de Seat 600 die werd gebouwd onder licentie van de Fiat 600. In 1966 kwamen zij met de Seat 850 en in 1968 de Seat 124. De Seat 127 kwam uit in 1972 en was - op de Seat Ibiza na - één van de populairste modellen.

Tot 1986 werden er in licentie auto's gemaakt die gelijk waren aan Fiats, maar de merknaam Seat droegen. In het buitenland werden deze auto's wel onder de naam Fiat verkocht, hoewel het eigenlijk Seat's waren. Zo werd bijvoorbeeld de Seat Panda 35 in de rest van Europa (met uitzondering van Italië) als Fiat Panda 34 verkocht. Het eerste niet-Fiat model kwam in 1982 uit en was de SEAT Ronda, een compacte familieauto met karakteristieke lijnen.

In 1983 kwam het merk SEAT naar Nederland.

In 1984 kwam de Seat Ibiza uit. Dit was het eerste model van SEAT als onafhankelijke autobouwer. Sinds 1980 was er geen samenwerking meer met Fiat en stonden zij op eigen benen. De Ibiza werd succesvol, mede door invloed van ontwerpbureau Italdesign Giugiaro. De grote pluspunten van de Ibiza waren de ruimere afmetingen, het comfort en de motoren van Porsche die er toen in zaten. Wereldwijd werden er ruim 2,5 miljoen van verkocht.

SEAT's zelfstandige bestaan duurde tot 1986. In dat jaar nam Volkswagen 51% van de aandelen van het Spaanse autobedrijf over. Een jaar later was dat 75% en in 1990 werd Volkswagen voor 99,99% eigenaar. Het jaar 1986 is ook het jaar van de nieuwe Seat Marbella. Deze zou tot 1998 in productie blijven.

Latere ontwikkelingen en model introducties,

 • 1999 - Seat Leon - Sportieve vijfdeurs hatchback      van SEAT. Tevens kwam de tweede generatie van de Toledo op de markt. De      onderneming kreeg in dit jaar van de Generalitat de Catalunya de Premi      Nacional a la Projecció Social de la Llengua Catalana.
 • 2000 -      Vernieuwde Seat Ibiza en Cordoba en verschijnt ook een nieuwere versie van      de Alhambra.
 • 2002 -      Vernieuwde versie van de Ibiza.
 • 2003 -      Vernieuwde versie van de Cordoba.
 • 2004 -      De Seat      Altea en vernieuwde Toledo worden op de markt gebracht.
 • 2005 -      De volledig vernieuwde Leon wordt gepresenteerd.
 • 2006      (maart) - De Ibiza en de Cordoba ondergaan een kleine facelift. Het      assortiment werd in november van dat jaar uitgebreid met de Altea XL      Stationwagon.
 • 2007 -      Er kwam van de SEAT Altea XL een "cross over" versie. De Freetrack      die iets hoger op zijn wielen staat en is voorzien van een andere voor- en      achterbumper is optioneel leverbaar met 4WD van Volkswagen waar het 4Motion heet.
 • 2008 -      Vernieuwde versie van de Seat Ibiza, waarvan      in 2010 de stationcar-uitvoering "ST" uitgebracht werd.
 • 2009 - Seat Exeo      in sedan- en stationcar-uitvoering, alsmede facelifts voor de Leon, Altea      en Altea XL.
 • 2011 -      Nieuw model Seat Mii, die samen met de Skoda Citigo gebaseerd is op de Volkswagen Up!. Het is een kleine 3-deurs      stadsauto die een opvolger is van de SEAT      Arosa, die in 2004 verdween van de markt. Eind 2011 komt de Seat Mii      op de markt in thuisland Spanje. In de loop van 2012 volgt de rest van Europa. Naast de 3-deurs komt er ook een      5-deurs Mii op de markt.
 • 2012
  • Facelift       voor de Seat Ibiza. Deze       kreeg hierbij een aangepaste neus met het nieuwe familiegezicht voor de       toekomstige modellen van de SEAT. Verder is de optionele LED-verlichting       vóór en achter ook nieuw voor de Ibiza. Binnenin zijn er de nodige zaken       als instrumentarium en bekledingsstoffen vernieuwd terwijl het       dashboardkastje naar tien liter is vergroot. Datzelfde jaar werden de Seat Mii       en de vernieuwde Seat Ibiza       voortaan met 4 jaar garantie geleverd.
  • In       2012 ging Seat met 8 dealers de Chinese markt op met het plan dit uit te       breiden naar 15.
  • Het       nieuwe logo werd bekend gemaakt. Het nieuwe logo is strak en stijlvol en       verwoordt de precisie en elegantie van de nieuwe designtaal van SEAT.       Tegelijkertijd weerspiegelt het beeldmerk de capaciteiten van SEAT op het       gebied van engineering en kwaliteit. Het zal als eerste te zien zijn op       de nieuwe Seat Leon
  • De       nieuwe Seat Toledo werd onthuld. De Seat Toledo gaat       terug naar z'n roots: niet meer zoals de vorige een mpv-achtige, maar       weer gewoon een vijfdeurs hatchback.
  • De       nieuwe Seat Leon werd tijden de Paris Motor Show       2012 gepresenteerd tijdens aan het publiek. De compleet nieuwe Leon gaat       de strijd aan in het felbevochten Europese segment van de compacte       middenklassers en is de eerste productieauto van het merk die is voorzien       van de nieuwe designtaal van SEAT, die debuteerde op de IBE, IBX en IBL       studiemodellen.
 • 2013
  • Tijdens       de presentatie van de jaarcijfers bleek dat SEAT het jaarresultaat vóór       belastingen met bijna 100 miljoen euro wist te verbeteren: van -232       miljoen euro in 2011 tot -134 miljoen euro in 2012, een verbetering van       42%.
  • Tijdens       de autosalon van Geneve in maart 2013 werd de Seat Leon SC gepresenteerd aan het publiek.       Het is de 3-deurs versie van de 5-deurs Leon die in 2012 werd       uitgebracht. Het is niet alleen gebleven bij het weglaten van 2 deuren:       de wielbasis is namelijk ook 35 mm ingekort en de brede achterruit met       zijn coupéachtige welving ligt 19 graden vlakker ten opzichte van de       5-deurs variant.
  • De       productie van de Seat Exeo komt ten einde. Er zijn geruchten dat er       een opvolger komt, maar hier is verder nog niets over bekend.
  • Jürgen Stackmann is per 1 mei 2013 de nieuwe CEO van       SEAT. Hij neemt hierbij het stokje over van James       Muir. Jürgen Stackmann zit sinds 2010 in de Volkswagen Group       en was verantwoordelijk voor Sales en Marketing bij Skoda.       En hij was sinds 1 september 2012 hoofd marketing van de gehele       Volkswagen Group en het merk Volkswagen.
  • In       September van 2013 werd de Seat Leon ST gepresenteerd op de IAA in       Frankfurt. Voor het eerst in de geschiedenis van Seat wordt de Leon ook       als stationwagen uitgebracht. De kofferbak heeft een       inhoud van 587 liter. Met zijn achterbank neergeklapt stijgt dat       laadvolume zelfs tot 1470 liter. Het benzinegamma bestaat uit de 1.2, 1.4       en 1.8 TSI. De 1.6 en 2.0 TDi zijn twee dieselmotoren die een vermogen       hebben van 105 tot 184 pk

Duidelijkheid vooraf

Bij VAG Car Service kunt u rekenen op topservice voor uw auto-onderhoud. Daarom hebben wij met zorg onze servicebelofte samengesteld:

 • Voordat wij onze werkzaamheden beginnen wordt uw auto zorgvuldig geïnspecteerd;
 • U krijgt vooraf een vrijblijvend advies en een volledig prijsopgave;
 • Reparaties worden alleen verricht als u hiervoor toestemming heeft gegeven;
 • Wij werken, waar mogelijk, met de originele onderdelen die de dealer ook gebruikt;
 • Bij onvoorziene complicaties of vertraging wordt u direct op de hoogte gesteld;
 • Mocht blijken dat u op korte termijn extra reparaties kunt verwachten, dan zullen wij u hierover adviseren.

Vervangend vervoer

Uiteraard bieden wij u de mogelijkheid van vervangend vervoer.

Als u maar even hoeft te wachten kunt u een van onze leenfietsen gebruiken voor een boodschap in de buurt.

Duurt het onderhoud wat langer dan kunt u kiezen voor een leenauto.

Informeer vooraf naar de beschikbaarheid. 

 

 

 

 

 

 

 

Contact en route

Voor het maken van een afspraak neemt u contact op met:

 

Ferry Wijnen

010-2378252

 

info@vagcarservice.nl

 

Bergweg-Noord 38C

2661 CR Bergschenhoek

 

Ma t/m Do van 08.30 tot 18.00

Vr van 08.30 tot 17.00